Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Λικέρ φράουλα!



Υλικά
  • 500γρ φράουλες
  • 300γρ ζάχαρη
  • 1 λίτρο ρακί ή τσίπουρο ή βότκα
  • 2-3 φυλλαράκια δυόσμο
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε τις φράουλες τις βάζουμε σε ένα μπόλ όπου και τις πολτοποιούμε με ένα πηρούνι,αλλά προσέχουμε λίγο να κρατάνε.
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Τέλος προσθέτουμε όποιο αλκοόλ μας αρέσει περισσότερο καθώς επίσης και τα φύλλα του δυόσμου.
Για μια ημέρα αφήνουμε το υλικό μας να ηρεμήσει και τις επόμενες 3 ημέρες φροντίζουμε να γυρνάμε συχνά το βάζο ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να λιώσει πλήρως τη ζάχαρη.
Προσέχουμε να μη βλέπει το βάζο μας ο ήλιος γιατί θα αλλοιωθεί το περιεχόμενο.
Μετά τοτέλος της 4ης μέρας σουρώνουμε καλά το ποτό μας περνώντας το από τούλι ή τουλπάνι και το φυλάμε σε ένα μπουκάλι σερβιρίσματος.
Από τη στιγμή που δεν έχει ίχνος συντηρητικού μπορούμε να το καταναλώσουμε ακόμα και ύστερα από ένα χρόνο αφού το έχουμε διατηρήσει στο ψυγείο.



1 σχόλιο:

  1. Οι φραουλίτσες είναι τώρα και πολλές και ...φτηνές! Ευκαιρία να τις απολαύσουμε και μ' αυτόν τον τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή