Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Mojito time!


Set για την παρασκευή Mojito
αποτελούμενο από δύο ποτήρια και το απαραίτητο γουδί.
www.gift-store.gr


Δυόσμος, ρούμι, ζάχαρη, λάιμ και σόδα. Έτσι, το έμαθε ο Χέμινγουεϊ στο "El Floridita" και το "Bodeguita del Medio" της Κούβας την περίοδο του μεσοπόλεμου. Έτσι, το προτιμάει ο Σόνι Κρόκετ από τους σκληρούς τους Μαϊάμι στην ταινία του 2006.
Η κουβανέζικη συνταγή επιβάλλει δυόσμο (spearmint) και σε αυτό το λεπτό σημείο συναντιούνται τα αντίπαλα "στρατόπεδα" του Μojito στην Ελλάδα: κάποιοι υποστηρίζουν δηλαδή, ότι το Mojito φτιάχνεται με μέντα (just mint).
Η πραγματικότητα βασίζεται σε μια απλή αλήθεια: άλλα τα φυτά στην Κούβα, άλλα στην Ελλάδα! Ο κουβανέζικος δυόσμος "φέρνει" γευστικά λίγο, στη μέντα, οπότε είναι εύκολο να παρεξηγήσουμε εμείς, εδώ στη Μεσόγειο.
Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, δοκιμάστε το Mojito, και έτσι και αλλιώς, και αποφασίστε μόνοι τι σας ταιριάζει!


Υλικά: 
2 μεζούρες κασάσα (λευκό ρούμι) 
1 λάιμ κομμένο σε έξι κομμάτια 
1-2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη 
Φυλλαράκια δυόσμου ή/και μέντας (8-12) 
Θρυμματισμένο πάγο 
Εκτέλεση:
Βάλτε τη μέντα και τη μαύρη ζάχαρη σε ποτήρι highball (ψηλό). Στάξτε λίγο ρούμι και "ζουπήξτε" τα φύλλα δυόσμου, ώστε να βγάλουν το χυμό τους και να λιώσει η ζάχαρη καθώς τα πατάτε με ένα ξύλινο γουδοχέρι. Προσθέστε αρκετό πάγο, το ρούμι και τον χυμό λάιμ. Συμπληρώστε με σόδα. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ. 



Προσοχή!


Το Mojito πίνεται εύκολα και μεθάει γρήγορα, γιατί είναι υπέροχα δροσερό, αρωματικό, απολαυστικό!


 

  









Πηγή: Νηστικό Αρκούδι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου