Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η πιο εύκολη κολοκυθόπιτα!!!


Μετά από αυτή τη συνταγή, δεν έχει κανείς δικαιολογία...

Το να φτιάξεις αυτή την τέλεια κολοκυθόπιτα, είναι πραγματικά πανεύκολο!!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι: 

1.200 γραμμ. κολοκυθάκια τρυφερά
5 αυγά χτυπημένα
300 γραμ. τυρί φέτα σε τρίμματα
300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
2 κ.σ. άνηθο ψιλικομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Πως θα την φτιάξουμε: 


Λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη  µισή φρυγανιά.
Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄. Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ. Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια. Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί. Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.



μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

Η συνταγή είναι της Αργυρώς, από το 
http://www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου