Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Καρυδόπιτα με σοκολάτα και espresso


Υλικά (Για 6 άτομα)
1 μίξερ
1 φόρμα για κέικ
1 κατσαρολάκι
Υλικά
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2/3 του φλιτζανιού γάλα φρέσκο
100 γρ. κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζανάκια καφέ espresso

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3΄ και προσθέτετε τα αυγά, συνεχίζοντας να χτυπάτε για 1΄ακόμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα, τη σοκολάτα και τέλος τα καρύδια, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε ελαφρά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45΄ στους 200°C.
Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε νερό με ζάχαρη και, μόλις βράσουν, το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Φτιάχνετε espresso και τον προσθέτετε στο μείγμα, με το οποίο περιχύνετε την καρυδόπιτα. 

Tips
Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό και σε ατομικές φόρμες για κέικ.

Από το www.vita.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου