Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Γρανίτα φράουλα! Μιάμμμμ!

Μια πανεύκολη και πραγματικά ...δροσερή συνταγή του αγαπημένου μας Στέλιου Παρλιάρου!





Υλικά
300 γρ. καθαρισμένες και πολτοποιημένες φράουλες
180 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη


Εκτέλεση
Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν το νερό πάρει βράση, κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις πολτοποιημένες φράουλες.
Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει (στη συντήρηση).
Όταν είναι πλέον κρύο (10 βαθμούς) το ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος και το αδειάζετε στην παγωτομηχανή.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, με τον καλό, παραδοσιακό τρόπο, το βγάζετε κάθε μια ώρα περίπου από την κατάψυξη και το χτυπάτε..

Έτσι κι αλλιώς, γίνεται υπέροχο!!!




http://www.radicio.com/forum/index.php?showtopic=4268

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου